Hartig gevulde paasbroodjes
- Nederlands, Lunch/Brunch
- 60-120 min.
Paasbrunch
Ingrediënten 10 recipe.people
1 pak broodmix witbrood2 eieren100 gram beenham4 zongedroogde tomaatjes op olie75 gram zuivelspread naturel2 takjes basilicumBenodigdheden
bakpapierplasticfolieVoorbereiding
Maak het deeg volgens de aanwijzing op de verpakking. Kneed het deeg 5 minuten goed door en laat het afgedekt met plasticfolie 45 minuten op kamertemperatuur rijzen. Kook de eieren in 10 minuten hard. Spoel de eieren onder koud water pel ze en hak ze in stukjes. Snijd de ham, tomaatjes en basilicumblaadjes fijn en meng ze met de spread en gehakte ei. Verwarm de oven voor op 60 graden. Bekleed de bakplaat met bakpapier.
Bereidingswijze
Verdeel het deeg in 10 porties. Druk de stukken deeg wat plat en schep er een flinke lepel vulling op. Vouw ze dicht en zet ze met de sluiting naar beneden op de bakplaat. Laat de broodjes in het midden van de oven in 15 minuten narijzen. Neem de plaat uit de oven en zet de oven op 210 graden. Zet de bakplaat terug in de oven als deze op temperatuur is en bak de broodjes in 15 minuten gaar en goudbruin.
Bron
Super