PaasMuffins

  • Banket
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 19-03-2007

Deel dit recept

Ingrediënten
12 kwarteleitje,
300 gr. bloem,
1/2 zakje bakpoeder,
2 tl kurkuma,

(Kurkuma, ook wel koenjit of geelwortel genoemd, wordt gewonnen uit de plant Curcuma longa.

Koenjit is de van oorsprong Maleise naam van de specerij. Het wordt gemaakt van de wortel van de plant. Het is een vast bestanddeel van kerriepoeder (curry) en geeft hieraan zijn gele kleur (die ook de bijnaam Indische saffraan verklaart). De specerij is mild bitter van smaak.)




1 tl zout,
1/4-1/2 tl tabasco,
100 gr. gesmolten boter,
3 losgeklopte eieren,
1-1,5 dl melk,

Boodschappen bestellen
Benodigdheden
muffinbakvorm (ingevet)

Bereidingswijze

Eitjes in 4-5 min. hard koken.
Laten schrikken en pellen.
Oven voorverwarmen op 180 graden.
Bloem, bakpoeder en kurkuma zeven, zout erdoor roeren.
Met handmixer tabasco, boter, eieren en melk erdoor kloppen.
Helft van beslag in vormpjes scheppen en eitje er deels in drukken.
Rest van beslag erover verdelen tot eitje goed onder deeg zit.
Muffins in midden van oven 20-25 min. bakken.
Laten afkoelen.
Evt. opwarmen voor gebruik (15 sec. per muffin op 700 Watt.)



Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten