Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Vegetarische keuken
  4. Hongaarse schotel (vegetarisch)

Hongaarse schotel (vegetarisch)

Door: _infinity_

  • Vegetarisch
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 18-03-2007

Ingrediënten 4 personen


* 4 grote aardappelen
* 1 el olijfolie
* 30 g boter
* 1 grote ui, fijngesnipperd
* 1 teentje knoflook, fijngesneden
* 1 rode en 1 groene paprika, grof gehakt
* 1 blik gepelde tomaten
* 2,5 dl bouillon van blokje
* 1 tl karwijzaad
* 1 el paprikapoeder
* snufje kaneel
* zout, peper, fijngehakte peterselie

voor de croutons:
* (olijf)olie
* 4 sneetjes witbrood in blokjes gesneden



Kruidige winterstoofschotel met paprika.

Ontdek meer:

Voorbereiding

- schil de aardappelen, snij in grove stukken en braad aan in boter met olie (10 min)
- voeg ui, knoflook en paprika toe en stoof 5 minuten mee
- voeg paprikapoeder toe, roer en voeg vervolgens tomaten, bouillon, karwijzaad en kaneel toe.
- laat alles zacht stoven tot de aardappelen gaar zijn (10-15 min)
- voeg zout en peper toe naar smaak
- maak intussen de croutons door de blokjes brood in olie te bakken op hoog vuur en al schuddend met de pan.

Serveertip

Seveer met croutons en peterselie en eventueel een salade.

Bron

Het grote vegetarische kookboek



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van _infinity_
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top