1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Aziatische keuken
  5. Gestoofd rundvlees met massala

Gestoofd rundvlees met massala

  • Aziatisch, Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 18-03-2007

Ingrediënten 4 personen


750 gram riblappenzout1 ui2 knoflooktenen2 eetlepels citroensap1/2 liter dikke yoghurt1 eetlepel garam massala2 eetlepels zonnebloemolie50 gram boter1/2 liter vleesbouillon van tablet4 eetlepels geschaafde amandelen



Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Snijd het vlees in grote dobbelstenen en bestrooi het met zout. Leg het vlees in een grote kom. Pel en rasp de ui. Ontvel de knoflook en hakl het in kleine stukjes. Doe de ui, knoflook, citroensap, yoghurt en garam massala bij het vlees en schep alles goed door elkaar. Laat het vlees afgedekt met folie 3 uur op een koele plaats marineren.

Bereidingswijze

Schep het vlees uit de marinade. Verhit de olie en boter in de braadpan. Voeg het vlees toe en bak het aan alle kanten aan. Voeg de bouillon toe, temper het vuur en laat het vlees zzachtjes 3 uur stoven. Rooster de amandelen in enkele druppels olie goudbruin. Schep de amandelen in een kommetje. Verdeel het vlees en de saus over 4 borden en bestrooi met de amandelen.

Serveertip

Lekker met rijst en komkommersalade.

Bron

Boodschappen



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van luckyjo


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van luckyjo
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top