1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Hete bliksem
  6. Hete bliksem

Hete bliksem

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 18-03-2007

Ingrediënten 4 personen


1 kilo afkokende aardappels500 gram goudrenetten500 gram zoete appels als Elstarsnufje zoutscheutje warme melk25 gram boterpeper



Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Schil de aardappels en snijd ze in blokjes. Snijd de geschilde appels in vieren en verwijder de klokhuizen.Leg eerst de aardappels in een grote pan en dan de appelstukken. Vul de pan met zoveel water dat de aardappels en appels voor de helft onder staan. Voeg een beetje zout toe.

Bereidingswijze

Kook de aardappels en appels in 15 minuten gaar. Let op dat er genoeg water in de pan zit. Giet de aardappels en appels af. Stamp met een pureestamper alles goed door elkaar. Voeg tijdens het stampen een beetje warme melk en klontje boter toe. Breng de hete bliksem op smaak met peper.

Bron

Boodschappen



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van luckyjo


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van luckyjo
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top