1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Franse keuken
  5. Wijngaardslakken

Wijngaardslakken

Door: brando70

  • Frans, Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 17-03-2007

Ingrediënten 4 personen


24 slakken uit blik met huisjes * 100 gram boter * 2 eetlepels kleingesneden peterselie * 1 héél klein gesnipperd sjalotje * 1 fijngewreven teentje knoflook * 1 eetlepel kleingesneden selderij * peper * zout.


Verder heb je nodig


Ovenvaste slakkenborden.


Ontdek meer:

Bereidingswijze

Laat 8 slakken uit blik uitlekken, stop ze in de huisjes. Roer de boter zacht en vermeng die met de ui, knoflook, tuinkruiden, peper en zout. Smeer de slakkenhuisjes glad af met kruidenboter. zodat de slakken niet meer te zien zijn. Leg de slakkenhuizen met de opening naar boven op de borden en bak ze in een hete oven op 180 graden, 5 tot 8 minuten.

Serveertip

Serveer er stokbrood bij.

Bron

Alles over koken



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van brando70
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top