1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Internationale keuken
  5. Dukkah

Dukkah

  • Internationaal, Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 16-03-2007

Ingrediënten


100 gram hazelnoten met vliesjes 50 gram pitten en/of zaden (bijvoorbeeld sesamzaad, zonnebloempitten en pompoenpitten)25 gram korianderzaad 1 el komijnzaad



Een heerlijk mengsel van noten, pitten en zaden. Traditioneel worden stukjes brood in olie en vervolgens in dukkah gedipt: lekker als hapje vooraf maar ook bij soep. Strooi dit notenmengsel ook eens over salade of groenten. Voor 200 gram (10-12 porties).

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verhit een middelgrote koekenpan op matig tot hoog vuur en rooster hierin de hazelnoten al omscheppend tot de vliesjes loskomen. Schep ze uit de pan. Rooster in dezelfde pan het sesamzaad en de zonnebloempitten en pompoenpitten onder voortdurend omscheppen. Doe de alle ingrediƫnten in een keukenmachine en werk ze door elkaar met de pulseerknop (of gebruik een koffiemolen). Laat het mengsel afkoelen. In een goed afsluitbare trommel kun je de dukkah een maand bewaren.

Bron

GL-dieet



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van fitandfood


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van fitandfood
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top