Eieren in gerookte zalm
- Nederlands, Voorgerecht
- 20-30 min.
Paasdiner
Ingrediënten 4 recipe.people
200 gram gerookte zalm100 gram Huttenkase2 eetlepels verse bieslook1 eetlepel dille75 gram waterkers4 eierenzout en peperBenodigdheden
Voorbereiding
Snijd de bieslook en dille fijn. Kook de eieren in 8 minuten bijna hard. Spoel ze af onder koud water, pel ze en laat ze afkoelen. Bekleed de bodem en wand van de kopjes met plasticfolie. Bekleed ze daarna met plakjes gerookte zalm. Meng de Huttenkase met bieslook en dille en breng het op smaak met zout en peper. Steek in elk vormpje een lepel van dit mengsel en duw er dan een ei in met de spitse kant naar beneden. Schep er de Huttenkase op, verdeel het rond het ei en druk alles goed aan.
Bereidingswijze
Dek de bovenkant af met een stukje zalm en zet de vormpjes 1 uur afgedekt in de ijskast. Verwijder de grove steeltjes uit de waterkers en verdeel de blaadjes over 4 bordjes. Keer op elk bord een kopje en trek het vormpje voorzichtig omhoog. Garneer met takjes dille.
Bron
Allerhande
Serveertip
Lekker met vers stokbrood.