koude komkommersoep
- Nederlands, Lunch/Brunch
- 0-10 min.
Paasbrunch
Ingrediënten 8 personen
1/2 komkommer1 sjalot4 takjes munt2 eetlepels volle yoghurt1/2 eetlepel olijfolie250 ml groentebouillon van tabletzout en peperBenodigdheden
Voorbereiding
Schil de komkommer, snijd hem over de lengte door midden en verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in blokjes. Snipper de sjalot fijn. Verhit de olie in een pan en fruit het sjalotje. Voeg de komkommer en bouillon toe. Laat alles op een matig vuur 5 minuten zachtjes koken. Voeg zout en peper naar smaak toe. Neem de pan van het vuur.
Bereidingswijze
Hak de helft van de munt fijn en voeg het aan de soep toe. Pureer de soep met de staafmixer. Meng de yoghurt erdoor. Laat de soep in 3 uur in de ijskast koud worden. Schenk de soep in de eierdopjes en steek in elke soep een blaadje munt.
Bron
Allerhande