1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Ananassalade

Ananassalade

Door: luckyjo

  • Nederlands, Ontbijt
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 15-03-2007

Ingrediënten 4 personen


1 ananas2 eetlepels citroensap1 eetlepel vloeibare honing1/2 bakje mascarpone8 blaadjes basilicum1 zakje vanillesuiker



Paasontbijt

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Maak de ananas schoon en snijd hem in de lengte in dunne plakken. Rooster de plakken in een hete grillpan zodat aan weerszijden goudbruine strepen ontstaan. Klop het citroensap en honing door de mascarpone. Stapel enkele plakken warme ananas dakpansgewijs op 4 borden en druppel de mascarponedressing erover. Snijd de blaadjes basilicum in fijne reepjes en meng ze met de vanillesuiker. Strooi het mengsel over de ananassalade.

Serveertip

Lauwwarm is de salade het lekkerste.

Bron

Allerhande



Reacties (4)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van luckyjo
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top