Pindakaaskoekjes

  • Amerikaans, Banket
  • 20-30 min.

Een beetje taai van binnen en lekker knapperig van buiten.

Deel dit recept

Ingrediënten
*300 gram bloem *1 tl bakpoeder *snufje zuiveringszout *snufje zout *125 gram zachte boter *125 gram gehard vet (zacht) *180 gram donkere basterdsuiker *250 gram kristalsuiker *2 eieren *300 gram pindakaas
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 175 graden.

Bereidingswijze

Zeef de boem met bakpoeder, zuiveringszout en zout boven een kom en zet deze apart. Klop de boter het vet, de basterdsuiker en de kristalsuiker in een grote kom tot een lichtgekleurd mengsel, met de mixer op de middelste stand. Klop de eieren er een voor een door en voeg dan de pindakaas toe. Klop de bloem er in gedeelten door met de mixer op de laagste stand. Draai van het deeg balletjes van 2,5 cm en leeg deze op een bakblik met een tussenruimte van 4 cm. Druk de balletje smet een vork plat, zodat je een leuk streepjespatroon krijgt. Bak de koekjes midden in de oven in 10 tot 12 minuten goudgeel. Laat ze afkoelen op een rooster en nuttig ze binnen een week.

Bron

USA Kookboek

Serveertip

Lekker met een glas melk.

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

fluo avatar
fluo

Doorsturen

Home Recepten