oseh oseh

  • Indonesisch, Hoofdgerecht
  • > 120 min.

dit recept heb ik gekregen van mijn buuf carla.
ik zet het op smul,ik ben weer eens aan het opruimen.
en hier blijft het mooi bewaard

Deel dit recept

Ingrediënten 4 recipe.people
.5oo gr.rund of varkensvlees.
.5 rode uien.
.3 tenen knoflook.
.olie om in te bakken.
.1 eetl. ketoembar.
.1/2 eetl. djintan.
.3/4 eetl. kentjoer.
.3/3 eetl.laos.
.2lomboks.
.1/2 theelepel trassi.
.1 theelepel asem.
.2 kemeries.
.1 theelepel sereh.
.citroenschil van een halve citroen.
.dikke santen.
.zout peper naar smaak.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
mes wol plank pan.

Voorbereiding

.snij ui,knoflook,lombok zeer fijn.
.vermeng ze met de trassi,en de overige kruiden,behalve de sereh,en citroenschil.
.snij vlees in niet te grote blokjes.
.roer het vlees door de kruiden.
.bak het vlees in de olie bruin.
.voeg sereh,en citroenschil toe,en de santen,en laat alles koken tot de santen loslaat.

Bereidingswijze

dit gerecht heeft de tijd nodig tot het vlees gaar is.
afhankelijk hoe fijn je het vlees snijdt.
ik doe het niet te fijn.

Bron

carla

Serveertip

lekker met gele rijst,en hete boontjes.
of met de oerapan.
dit recept volgt

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

marjamaria3 avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten