Citroenkip met peterselie en munt
- Nederlands, Hoofdgerecht
- 30-60 min.
Paasdiner
Ingrediënten 4 recipe.people
stukje gemberwortel van 5 cm3 eetlepels olijfolie4 kippenpoten4 teentjes knoflook1 groene Spaanse peper1/2 theelepel kerriepoeder1 theelepel gemalen komijn1 theelepel gemalen korianderzoutcayennepeper200 ml kippenbouillon van tabletsap en rasp van 1 citroen2 eetlepels gehakte peterselie1 eetlepel gehakte muntblaadjes munt en schijfjes citroen voor garneringVoorbereiding
Rasp de gemberwortel. Verwijder de zaadjes van de peper en hak ze fijn. Verhit de olie en bak de kip aan alle kanten bruin. Schep de kipdelen met de schuimspaan uit de pan. Voeg de gember aan het bakvet toe, pers de knoflook er boven uit en bak het 1 minuut. Roer de kerrie, komijn, koriander, zout en peper er door en verwarm alles nog 1 minuut.
Bereidingswijze
Leg de kip terug in de pan, voeg de bouillon, citroensap en rasp toe. Breng alles aan de kook. Laat de kipdelen nog 25 minuten zachtjes stoven. Roer de peterselie en munt erdoor. Serveer de kipdelen met blaadjes munt en schijfjes citroen.
Bron
Boodschappen
Serveertip
Lekker met tagliatelle en tomatensalade.