Zalmsoep met koriander
- Nederlands, Voorgerecht
- 20-30 min.
Paasdiner
Ingrediënten 4 recipe.people
150 gram gerookte zalm2 sjalotjes1 courgette1 eetlepel zonnebloemolie8 dl kippenbouillon van tabletmespuntje cayennepeper1/2 theelepel paprikapoeder1 rode paprika2 eetlepels gehakte koriander1 eetlepel maizena100 ml kookroomVoorbereiding
Snijd de zalm in smalle repen. Pel de sjalotjes en snipper ze. Was de courgette en snijd hem in stukjes. Verhit de olie en fruit hierin de sjalotjes met courgette. Voeg de bouillon, cayennepeper en paprikapoeder toe. Breng de soep aan de kook en laat hem 5 minuten koken. Halveer de paprika's, verwijder de zaadlijsten en zaadjes en snijd het vruchtvlees in zeer kleine blokjes.
Bereidingswijze
Voeg de koriander toe. Pureer de soep met de staafmixer. Meng de maizena met 1 eetlepel water. Roer het mengsel door de soep. Verwarm de soep en blijf roeren totde soep gebonden is. Voeg de paprikablokjes toe. Schep de zalmreepjes en kookroom er vlak voor het serveren door.
Bron
Boodschappen