Avocado-yoghurtijs met amandel

  • Nederlands, Nagerecht
  • 60-120 min.


Paasdiner

Deel dit recept

Ingrediënten 4 recipe.people
100 gram gepelde blanke amandelen2 avocado's100 ml schenkroom100 ml sinaasappelsap200 ml yoghurt
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Houd enkele amandelen apart voor garnering en maal de rest fijn. Halveer de avocado's, verwijder de pitten en schep het vruchtvlees uit de schillen. Pureer het vruchtvlees met de schenkroom. Meng de amandelen met het sinaasappelsap door de avocadopuree. Spatel de yoghurt erdoor.

Bereidingswijze

Schenk het mengsel in een ruime schaal en zet hem in de diepvries. Schep na 1/2 uur de massa om. Doe dit nog een keer om vorming van ijskristallen te voorkomen. Laat het ijs minimaal 3 uur bevriezen. Schep het ijs in 4 lage glazen en garneer met de amandelen.

Bron

Boodschappen

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

luckyjo avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten