salade met gerookte kip
- Nederlands, Salade
- 0-10 min.
Met heel wat variaties bij serveertips
Ingrediënten 4 personen
3 sinaasappels1 tl citroenrasp1 tl kerriepoeder
1 tl tijm
3 el zure room
1 el mayonaise
1 gerookte kipfilet
'n paar olijven zonder pit
sla b.v. frisee,lollo,rosso lollo bianco,icebergsla,veldsla,alfalfa,
handjevol pistachenootjes
Bereidingswijze
2 sinaasappels zo dik schillen dat de witte velletjes mee geschild worden,partjes tussen de vliesjes uitsnijden,andere sinaasappel uitpersen.sinaasappelsap samen met citroenrasp,kerrie,en tijm,op een hoog vuur + 5 min inkoken zodat er nog + 3 el vocht overblijven,laten afkoelen,zure room en mayonaise erdoor roeren,kipfilet in dunne plakjes snijden,olijven in stukjes snijden,sla wassen en in stukken scheuren,over 4 borrdjes verdelen,kip en sinaasappel erover verdelen,saus erop scheppen,olijven en gepelde pistachenootjes er over strooien
Serveertip
je kunt allerlei variaties maken op deze salade,
b.v.met gerookte zalm of garnalen,maak dan een sausje van zure room,mayonaise,dille,mosterd,gembersiroop en wat peper en zout
een vegetarische versie met plakken avocado,besprekel die dan wel met citroensap en verder kun je het recept aanhouden zoals bij de kip
wat alfalfa of tuinkers maken deze salade lekker pittig
gebruik i.p.v. kip plakjes rosbief en plakjes radijs
je kunt verder garneren met komkommer,tomaat,ananas en diverse noten
in plaats van kip en sinaasappel,kun je blauwe schimmelkaas en peer nemen,maak dan een sausje van zure room,mayonaise,port,peper en zout