1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Risotto
  6. kiprollades met risotto

kiprollades met risotto

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 12-03-2007

Ingrediënten 4 personen


4 dubbele kipfilets; 1 mozzarellakaasje; 10 gedroogde tomaten; 2 eetl. basilicum; 6-8 zwarte olijven (zonder pit); zout; peper; 2-3 tomaten;
Risotto: 4 dl. risottorijst; 1 ui in stukjes; beetje olijfolie; 4 eetl. droge vitte wijn; 12 dl. kippenbouillon; 1/2 zakje saffraan; verse parmezaanse kaas; 1 klontje boter



Italiaanse kiprollades met risotto

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Leg de gedroogde tomaten 15-30 minuten in water zodat ze zacht worden. Zet oven op 200 graden. Hak 3/4 van de mozzarella samen met de gedroogde tomaten, basilicum en olijven. Snij de kipfilets doormidden. Snij de tomaten in stukjes (zonder de pitjes) hak nog wat olijven en hak de rest van de mozzarella.

Bereidingswijze

Leg het mozzarella mengsel op de kipfilets en rol op als een rollade. Ik doe er altijd een stokje door. Leg de rollades in een ovenschaal doe de tomaten en olijven eromheen en de rest van de mozzarella erover. Laat 15-20 min. in de oven staan.
Risotto: Fruit de gehakte ui in wat olijfolie; Doe de rijst erdoor zodat het glanst. Doe de wijn erbij totdat het verdampt is. Doe elke keer wat bouillon erbij en roer om. Doe tot slot al het bouillon erbij en laat 20 - 30 min. gaar worden. Doe op einde saffraan erbij. Doe een klontje boter erbij en de geraspte parmezaanse kaas erover.

Bron

Mat magasinet van 1999



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van goteborg


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van goteborg
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top