Roomtompouces

  • Banket
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 11-03-2007

"Dit is nog eens een variatie op". Ook makkelijk als er onverwachts visite komt. Recept is voor ong. 10 tompouces

Deel dit recept

Ingrediënten
  • 5 plakjes diepvriesbladerdeeg, ontdooid
  • 1-2 el honing
  • 250 g roomkwark (volle kwark met 40% vet)
  • 1 dl slagroom, stijfgeklopt
  • 25-50 g poedersuiker
  • het merg uit ½ vanillestokje
  • Boodschappen bestellen

    Bereidingswijze

    Snijd de plakjes elk in vieren en leg de stukjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Prik het deeg met een vork regelmatig in. Bestrijk 10 stukjes deeg dun met honing. Leg een rooster op de deegplakjes (zo kan het deeg tijdens het bakken niet rijzen) en bak ze in circa 15 min. lichtbruin en krokant in een voorverwarmde oven op 200°C. Meng de roomkwark met de slagroom, poedersuiker en het vanillemerg. Maak met de deegplakjes en de roomvulling 10 tompouces. Gebruik de met honing bestreken deegplakjes als bovenste laag.

    Laatste reacties

    Er zijn nog geen reacties

    Bewaren in kookboek

    Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

    Over de plaatser

    Doorsturen

    Home Recepten