Zoete karbonades

  • Nederlands, Bijgerecht
  • 10-20 min.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
snufje peper
snufje zout
1 stevige appel (geschild en in plakjes)
2 eetlepels boter (of 1 eet. olie)
4 takjes tijm (vers of 1 theelepel gedroogd)
6 eetlepels bloem
8 stuks ribkarbonade (dunne)
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Snijd de karbonades langs het vetrandje in, zodat deze tijdens het bakken niet kromtrekt. Haal het vlees door een mengsel van bloem, zout en peper
Verhit boter en olie in een grote koekenpan met anti-aanbaklaag en bak hierin de karbonades snel aan beide zijden dicht
Voeg de tijm toe, zet het vuur zacht en laat de karbonades om en om in ca. 10 minuten zachtjes bakken. De tijm zal zich aan de onderzijde van het vlees hechten
Leg de karbonades op een voorverwarmde schaal en laat de appelplakjes in het achtergebleven braadvet 2 tot 4 minuten zachtjes bakken. Serveer de karbonades met de gebakken appelschijfjes.

Bron

http://www.startpagina.nl/receptvandedag/

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

orphan avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten