Krab-Zalmsalade met Thaise dressing
- Thais, Voorgerecht
- 10-20 min.
De pittige dressing en het zoete fruit vormen een hemelse combinatie.
Ingrediënten 4 recipe.people
200 gram krabvlokken (surumi) 200 gram gerookte zalm 1 limoen of citroen in dunne plakjes 1 el geroosterd sesamzaad of pijnboompitten 100 gram rucola 1 mango in plakjes ( of 4 halve perzikken ) 100 gram witte druiven zonder pit 2 bosuitjes in ringetjes voor de dressing: 1 fijngehakte rode peper zonder zaadjes 1 geperste teen knoflook 1 el gehakte koriander 1 tl bruine basterdsuiker 1 tl gemberpoeder of 2 cm versgeraspte gember 3 el Nam Pla ( Thaise vissaus) 3 el citroensapVoorbereiding
Meng de ingredienten voor de dressing.
Bereidingswijze
Haal de krabvlokken een beetje uiteen. Verdeel de rucola over 4 borden. Sprenkel de helft van de dressing over de rucola en vermeng de rest met de krabvlokken. Verdeel de krab, de mango, de druiven en de bosui over de rucola. Vouw de zalm in roosjes en leg ze bij het gerecht. Garneer het geheel met plakjes limoen en strooi de sesamzaadjes erover.
Serveertip
Wijntip: Gewurtztraminer Classic 2006, Carmen, Maipo, Chili. Deze stond in het boekje maar wij vonden onze gewone witte huiswijn ook prima smaken.
Bron: Koken in Haarlem