1. Home
  2. Recepten
  3. Groente
  4. Salade
  5. Thaise salade
  6. Krab-Zalmsalade met Thaise dressing

Krab-Zalmsalade met Thaise dressing

  • Thais, Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 11-03-2007

Ingrediënten 4 personen


200 gram krabvlokken (surumi) 200 gram gerookte zalm 1 limoen of citroen in dunne plakjes 1 el geroosterd sesamzaad of pijnboompitten 100 gram rucola 1 mango in plakjes ( of 4 halve perzikken ) 100 gram witte druiven zonder pit 2 bosuitjes in ringetjes voor de dressing: 1 fijngehakte rode peper zonder zaadjes 1 geperste teen knoflook 1 el gehakte koriander 1 tl bruine basterdsuiker 1 tl gemberpoeder of 2 cm versgeraspte gember 3 el Nam Pla ( Thaise vissaus) 3 el citroensap



Krab-Zalmsalade met Thaise dressing
Krab-Zalmsalade met Thaise dressing

De pittige dressing en het zoete fruit vormen een hemelse combinatie.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Meng de ingredienten voor de dressing.

Bereidingswijze

Haal de krabvlokken een beetje uiteen. Verdeel de rucola over 4 borden. Sprenkel de helft van de dressing over de rucola en vermeng de rest met de krabvlokken. Verdeel de krab, de mango, de druiven en de bosui over de rucola. Vouw de zalm in roosjes en leg ze bij het gerecht. Garneer het geheel met plakjes limoen en strooi de sesamzaadjes erover.

Dit recept is te vinden in:

Serveertip

Wijntip: Gewurtztraminer Classic 2006, Carmen, Maipo, Chili. Deze stond in het boekje maar wij vonden onze gewone witte huiswijn ook prima smaken.
Bron: Koken in Haarlem



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van molenmeisje


Reacties (5)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van molenmeisje
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top