Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Amerikaanse keuken
  4. Muffins
  5. BOSBESSEN-YOGHURT MUFFINS

BOSBESSEN-YOGHURT MUFFINS

Door: Christa_Beldman

  • Amerikaans
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 11-03-2007

Ingrediënten 12 personen


- 250 gram bosbessen
- 100 gram suiker
- 1 zakje vanillesuiker
- snufje zout
- 300 gram bloem
- 1 zakje bakpoeder
- 1 ei
- 150 gram volle yoghurt
- 100 ml. melk
- 4 el. olie
- 1/2 theel. kaneel
- 1 mespuntje gemalen nootmuskaat
- 12 papieren cakevormpjes



Ik had nog bosbessen in diepvries en die moesten een keer op. Ze waren heerlijk en makkelijk te maken

Ontdek meer:

Voorbereiding

Oven voorverwarmen op 175 graden C.
Hete lucht op 150 graden C.

Bereidingswijze

- Was de bosbessen en laat ze uitlekken
- Meng de suiker, vanillesuiker, zout, bloem en het bakpoeder in een kom door elkaar
- Voeg het ei, de yoghurt, de melk, de olie, de kaneel en de nootmuskaat toe; goede roeren
- Schep de bosbessen erdoorheen
- Vet de muffinvormpjes in en vul ze met deeg
- Bak de muffins in ca. 30 minuten gaar
- Laat ze afkoelen

Serveertip

De muffins blijven mooier als je de papieren vormpjes weer in een metalen of siliconen muffinvorm zet.
Je kunt de muffins nog glaceren met (verwarmde) abrikozenjam en stukjes kandijsuiker
Je kunt ze prima invriezen

Bron

Taart special/06



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Christa_Beldman
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top