1. Home
  2. Recepten
  3. Pannenkoeken
  4. Banaan pannenkoeken
  5. Beklede bananen

Beklede bananen

  • Belgisch, Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 09-03-2007

Ingrediënten 4 personen


-4 bananen
-4 zoete pannenkoekjes
-100 g fijne kristalsuiker
-100 g chocolade
-2 eetlepels honing
-2 eetlepels verse room
-sap van 1 sinaasappel
-sap van 1 citroen



Een super lekker warm toetje!!!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

-Pel de bananen en verwijder de witte draadjes.
-Neem ondertussen een pan en doe er de suiker, samen met 1/4 liter water en het citroensap bij.
- Laat alles zachtjes koken en laat het pruttelen totdat de suiker volledig opgelost is er een lichte siroop ontstaan is.
-Dompel nu de bananen in de siroop en laat ze ongeveer 5 minuten pocheren (draai ze halverwege eens om).
-Neem de bananen uit de siroop en draai elke banaan in een pannenkoekje.
-Houd de pannenkoekjes warm.

Bereidingswijze

-Neem een klein pannetje en doe er de chocolade in, in kleine stukjes gebroken.
-Voeg twee eetlepels water bij de chocoladestukjes en laat de chocolade zo smelten.
-Blijf goed roeren.
-Als de chocolade volledig gesmolten is en een gladde saus ontstaan is, wordt de honing, de room en het sinaasappelsap erdoor geroerd.
-Meng alles goed



Dit recept is te vinden in:

Serveertip

Overgiet de bananen met deze saus en serveer meteen



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (4)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top