1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Chinese keuken
  5. Babi Pangang

Babi Pangang

Door: fr14ancien

  • Chinees, Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 07-03-2007

Ingrediënten 4 personen


800 gram magere speklappen, 2 eetlepels sojasaus, 2 eetlepels hoisinsaus (flesje) 1 eetlepel bruine suiker, verse gember (2cm) of 1 theelepel gemberpoeder, 1 prei,4 sjalotten ,vetsin zout en vers gemalen peper



Dit is echt lekker

Ontdek meer:

Voorbereiding

Maak van de soja- en hoisinsaus,bruine suiker, gehakte prei en sjalotten, gestampte gember, vetsin en zout en peper een marinade. Marineer de speklappen ongeveer 2/5 uur en zorg dat beide kanten voldoende op smaak zijn gebracht door de marinade.

Bereidingswijze

Verhit de oven tot tempratuur tot 200 graden,
Scheuf een pan of een lekbak onder het grillrooster doe hier wat water in. En
leg de speklappen op het rooster. Gril de speklappen aan beide kanten ongeveer 12 minuten zet deoven dan iets lager(175 graden) en bak in 50 minuten beide kanten van het vlees. Af en toe bedruipen met de marinade om uitdrogen te voorkomen. Het vlees moet bros en knapperig zijn met een croquant korstje.
Snijd het na de baktijd in smalle reepjes.

Serveertip

Lekker met een ketjap saus,
Of met een pindasaus.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van fr14ancien
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top