1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Tomatensoep
  5. TOMATENSOEP à l'écureuil

TOMATENSOEP à l'écureuil

  • Nederlands, Soep
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 06-03-2007

Ingrediënten 5 personen


300 g mager rundgehakt, 2 uien, 1 pakje gezeefde tomaten (500g ), rundbouillonblokjes voor 1 liter, 35 g fijne vermicelli, 4 el gesnipperde bladselderie, p en z.



TOMATENSOEP à l'écureuil
TOMATENSOEP à l'écureuil

Eigen foto]. Een heerlijke snelklaar soep vol balletjes, ongeveer zoals mijn moeder die altijd maakte.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Snipper de uien, draai kleine balletjes van het gehakt.

Bereidingswijze

Breng 6 dl water + tomaten + bouillonblokjes aan de kook. Voeg de balletjes beetje bij beetje toe, het geheel mag niet van de kook raken, want dan vallen de balletjes uit elkaar. Vervolgens de uitjes en de selderie. Laat nu 5 minuten koken .Voeg de vermicelli toe en haal ,zodra het geheel weer kookt, de pan van het vuur. ( de vermicelli gaart vanzelf nog even verder). Maak desgewenst op smaak af met zout/peper. Laat een paar min. staan en dan smullen maar.

Serveertip

Lekker bij de broodmaaltijd.

Bron

Mijn moeder



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ecureuil


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ecureuil
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top