1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Varkenshaas
  6. Gevulde varkenshaas

Gevulde varkenshaas

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 06-03-2007

Ingrediënten 2 personen


1 varkenshaas,half doosje champignons,1bosje bosuitjes,half beker kruidenkaas,7 plakjes prosciutto of ontbijtspek(lange plakjes),peper en zout uit de molen,1,5 dl rode wijn,boter en olijfolie.


Verder heb je nodig


Bindtouw,braadslee of braadpan die in oven kan,vleesplank.


Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Oven voorverwarmen op 180gr.Bosuitjes schoonmaken en heel fijn snijden,champignons schoonmaken en heel fijn snijden,het varkenshaasje in de lengte 2 maal insnijden tot bijna het einde(wel aanelkaar laten zitten).

Bereidingswijze

Boter en olie in de pan verhitten en de uitjes glazig laten smoren,de champignons erbij doen en even doorbakken,op smaak brengen met peper en zout.
In een schaal de kruidenkaas losroeren en het ui-champignonsprutje erdoor roeren,evt nog wat peper erbij doen.
Op de vleesplank de bindtouwtjes leggen zodat je deze naderhand kunt dichtbinden,hierop de plakjes prosciutto,hierop de varkenshaas leggen en de onderste plak beleggen met de vulling,de middelste plak erop en nogmaals de vulling erop,het puntje van de varkenshaas terugvouwen,1 plak prosciutto in de lengte op de varkenshaas leggen en dan de andere plakjes dichtvouwen zodat alles bedekt is en dan de bindtouwtjes vastknopen.
In de braadslee of pan leggen en insmeren met gesmolten boter,de wijn erbijn doen en in de oven zetten.¡¾ 70 tot 80 min.laten braden en af en toe besprenkelen.


Serveertip

Lekker met broccolli en gebakken aardappeltjes.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van meeuw405


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van meeuw405
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top