Vleermuis(kip)tajine

  • Mediterraan, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.



Kom dat zien, een vleermuis met een tajine.

Deel dit recept

Ingrediënten
voor twee personen:

300 gram kipfilet

250 gram uien


1/4 eetlepel kaneel

2 eetlepels olijfolie

1/2 eetlepel basterdsuiker

zout, peper

teentje knoflook

1/2 eetlepel kerrie

1/2 theelepel kurkuma

1 kippenbouillonblokje

bosje gesneden koriander



Boodschappen bestellen
Benodigdheden

Een tajine

Voorbereiding

Meng eerst de kaneel, kurkuma, zout, peper, geperste knoflook, kerrie en een klein scheutje olijfolie.

Snij de kipfilet in niet te kleine stukken en smeer in met de marinade. Laat enige tijd marineren.

Bereidingswijze

Zet de tajine op een sudderplaatje op laag vuur om voor te verwarmen en doe er een kopje water in met het bouillonblokje.

Laat een koekenpan goed heet worden, doe er drie eetlepels olijfolie in en bak het vlees, in kleine porties, kort op hoog vuur.

Leg het vlees in de tajine. snij de uien in niet te dunne ringen, en fruit ze glazig. Strooi op het laatst de suiker erover en fruit heel even mee.

Spreid de uienringen nu over het vlees, en laat het een uurtje met de deksel op de tajine sudderen.

De saus zal door de uien gebonden worden. mocht de saus aan het eind van de bereiding erg dun zijn, dan het deksel verwijderen en even laten indikken.

Serveren in de tajine, bestrooid met koriander.

Serveertip

Serveer met rijst, brood, boontjes of salade.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

vleermuisov avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten