Vleermuis(kip)tajine
- Mediterraan, Hoofdgerecht
- 30-60 min.
Kom dat zien, een vleermuis met een tajine.
Ingrediënten
voor twee personen:300 gram kipfilet
250 gram uien
1/4 eetlepel kaneel
2 eetlepels olijfolie
1/2 eetlepel basterdsuiker
zout, peper
teentje knoflook
1/2 eetlepel kerrie
1/2 theelepel kurkuma
1 kippenbouillonblokje
bosje gesneden koriander
Benodigdheden
Een tajine
Voorbereiding
Meng eerst de kaneel, kurkuma, zout, peper, geperste knoflook, kerrie en een klein scheutje olijfolie.
Snij de kipfilet in niet te kleine stukken en smeer in met de marinade. Laat enige tijd marineren.
Bereidingswijze
Zet de tajine op een sudderplaatje op laag vuur om voor te verwarmen en doe er een kopje water in met het bouillonblokje.
Laat een koekenpan goed heet worden, doe er drie eetlepels olijfolie in en bak het vlees, in kleine porties, kort op hoog vuur.
Leg het vlees in de tajine. snij de uien in niet te dunne ringen, en fruit ze glazig. Strooi op het laatst de suiker erover en fruit heel even mee.
Spreid de uienringen nu over het vlees, en laat het een uurtje met de deksel op de tajine sudderen.
De saus zal door de uien gebonden worden. mocht de saus aan het eind van de bereiding erg dun zijn, dan het deksel verwijderen en even laten indikken.
Serveren in de tajine, bestrooid met koriander.
Serveertip
Serveer met rijst, brood, boontjes of salade.