1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. eendenborst met kruiden en roergebakken groentereepjes

eendenborst met kruiden en roergebakken groentereepjes

  • , Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 06-03-2007

Ingrediënten 2 personen


1 tamme eendenborst van 4 ons, 1 theelepel Chinees 5kruidenpoeder, 1 eetlepel heldere honing, 2 eetlepels ketjap manis, 1 eetlepel balsamico azijn, halve Spaanse peper, zaadjes verwijderd en fijngehakt. Voor de groentereepjes: 50 gram dunne, schoongemaakte sperziebonen, 100 gram geschilde winterwortel, halve rode schoongemaakte paprika, halve courgette, 50 gram afgehaalde peultjes, 1 eetlepel olie, 1 teentje gesnipperde knoflook, stukje verse gember van 1 cm, geschild en fujngesnipperd.



Een heerlijk recept van Ainsley Harriott, eendenborst met een oosters smaakje. Wij hebben er heerlijk van gegeten!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Laat de eendenborst op kamertemperatuur komen. Snijd alle groenten in dunne reepjes, ongeveer zo dik als de sperziebonen.Dompel de sperziebonen onder in een pan kokend water en breng opnoeuw aan de kook. Doe de wortel en de paprika erbij en kook alles 3 minuten. Laat de groenten uitlekken, spoel ze onder stromend koud water af en laat ze op keukenpapier uitlekken. Kerf het vel van de eendenborst met de punt van een scherp mes voorzichtig kruislings in. Let op dat je het vlees niet te diep insnijdt.

Bereidingswijze

Laat een droge koekenpan gloeiend heet worden. Bestrooi de eendenborst met zout en peper. Leg de eendenborst met het vel naar beneden in de pan, temper het vuur naar middenhoog en bak 4 minuten tot het vel knapperig en goudbruin is. Draai de eendenborst om en bak nog 5 minuten of wat langer als je het vlees meer doorbakken wilt. Meng intussen het 5kruidenpoeder met de honing, de ketjap, de azijn en de Spaanse peper. Schenk al het vet uit de pan. Doe het honingmengsel erin en breng aan de kook. Draai de eenborst af en toe om zodat ze aan beide kanten beginnen te glanzen. Draai het vuur uit en sluit de pan. Verhit de olie in een wok en roerbak de knoflook met de gember en groenten 4 minuten tot ze beetgaar zijn. Breng op smaak met zout en peper. Schep de groenten in het midden van 2 voorverwarmde borden. Snijd de eendenborst schuin in plakjes en leg die voorzichtig op de groenten. Schep de resterende saus erover en serveer.

Bron

Ainsley Harriott, Koken voor familie of vrienden, of gewoon



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van caroca


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van caroca
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top