1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Peperonata (gestoofde paprika)

Peperonata (gestoofde paprika)

Door: alb02

  • Italiaans, Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 06-03-2007

Ingrediënten 4 personen


1 rode paprika
1 gele paprika
1 bakje gesnipperde ui (175 g Biologisch)
3 eetlepels olijfolie
1 stengel bleekselderij (in dunne plakjes)
1 teentje knoflook (fijngehakt)
1 blik tomatenblokjes (400 g uitgelekt)


Verder heb je nodig


Plastic zak

grill
mes
snijplank
koekenpan
spatel


Een heerlijk bijgerechten voor de echte italiaanse maaltijd

Ontdek meer:

Voorbereiding

Grill voorverwarmen. Paprika's halveren en zaadlijsten verwijderen. Paprika's op snijvlak op bakplaat of in ovenschaal leggen en 10-15 min. vlak onder grill zetten, tot vel zwartgeblakerd is. Paprika's in afgesloten plastic zak laten afkoelen, vel is er dan gemakkelijk af te pellen. Paprika's tot gebruik afgedekt in koelkast bewaren (kan dag van tevoren).

Bereidingswijze

Paprika's in smalle reepjes snijden. In braadpan uisnippers in olie 5 min. fruiten. Paprikareepjes, bleekselderij, knoflook en tomatenblokjes toevoegen. Deksel op pan leggen en groenten op laag vuur 20 min. laten sudderen. Peperonata op smaak brengen met zout en peper en warm of op kamertemperatuur serveren. Eventueel garneren met 1 el fijngesneden peterselie of basilicum.

Bron

Www.ah.nl



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van alb02
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top