1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Spaanse keuken
  5. Knoflooksaus
  6. Spaanse knoflooksaus

Spaanse knoflooksaus

  • Spaans, Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 06-03-2007

Ingrediënten 8 personen


1/2 zakje peterselie (à 20 g)
1 sinaasappel
4 tenen knoflook
2 eetlepels olijfolie
1/2 pot yogonaise (à 350 ml)
1 bekertje zure room (125 ml)
zout
versgemalen zwarte peper


Verder heb je nodig


Pan
mes
snijplank
spatel
sappers


Een heerlijke knoflooksaus voor de echte liefhebber.Zalig voor bij de bbq in de zomer.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Peterselie heel fijn hakken. Sinaasappel schoonboenen en oranje schil eraf raspen. Sinaasappel uitpersen. Tenen knoflook pellen en fijnhakken. In steelpan olie verwarmen en knoflook heel zachtjes goudgeel fruiten. Sinaasappelsap en geraspte sinaasappelschil toevoegen en geheel ca. 5 minuten laten sudderen tot vocht verdampt is. Yogonaise en peterselie erdoor roeren. Laten afkoelen en zure room erdoor roeren. Saus minstens een half uur laten staan, zodat de smaak zich kan ontwikkelen.

Bereidingswijze

Knoflooksaus nogmaals doorroeren en op smaak brengen met zout en peper. Overdoen in schaaltje.

Bron

Www.ah.nl



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van alb02


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van alb02
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top