1. Home
  2. Recepten
  3. Franse keuken
  4. Tapas
  5. Een tapas als kipballetjes in een pruimensaus

Een tapas als kipballetjes in een pruimensaus

  • Frans, Borrelhapje
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 05-03-2007

Ingrediënten 6 personen


VOOR DE GEHAKTBALLETJES 500 gr gehakt kippenvlees 10 sjalotjes, fijngehakt een snufje vijfkruidenpoeder 1.5 el honing 1 tl citroenmelisse 75 gr vers broodkruim olie om in te bakken VOOR DE PRUIMENSAUS 399 gr pruimenjam 1 dl natuurazijn ┬╝ tl gember snufje pikant chilipoeder.



Een geweldige tapas die iedereen lust. De pruimensaus past er perfect bij

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Mix kippenvlees, sjalotjes, vijfkruidenpoeder, honing, citroenmelisse en broodkruim in een keukenmachine. Rol met natte handen balletjes van het mengsel. Leg ze op een platte schaal en zet ze 30 minuten in de koelkast. Verhit een laag olie van 5 cm tot 180 graden in een koekenpan. Frituur de balletjes 3 tot 4 minuten en laat ze uitlekken op keukenpapier. Steek een cocktailprikker in elk balletje en leg ze op een bord. Doe alle ingredi├źnten voor de pruimensaus in een kleine pan en breng ze al roerend aan de kook. Laat de saus 2 minuten pruttelen. Neem de pan van het vuur en laat de saus afkoelen. Giet de saus in een kommetjes en serveer hem bij de kipballetjes.

Bron

Tapas



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marianneoud


Reacties (4)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marianneoud
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top