1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Poolse keuken
  5. Poolse andijvie-gehaktrolletjes

Poolse andijvie-gehaktrolletjes

  • Pools, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 05-03-2007

Ingrediënten 4 personen


400gr rundergehakt4 eetl. koffiemelk4 eetl. paneermeelnootmuskaat1 struikje andijvie (250-300gr)1 zakje Witte saus1/2 liter halfvolle melk5 eetl. geraspte 30+kaas



Recept van Sonja Bakker

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Meng het gehakt met de koffiemelk, het paneermeel, zout, peper en nootmuskaat en maak er worstjes van 5-6 cm van.
Kook de (gewassen) struik andijvie 1 minuut in kokend water. Laat de andijvie daarna goed uitlekken. Haal de bladeren los en verpak elk gehaktworstje in enkele andijviebladeren(als een slavink).
Leg ze in een ovenschaal. Schenk de saus erover en bestrooi ze met de kaas. Laat het gerecht in 25-30 minuten in een op 175 C voorverwarmde oven gaar worden.

Bereidingswijze

Lekker met gebakken Aardappeltjes.

Bij de supermarkt was laatst geen struik andijvie meer, dus nam ik een zak gesneden. Dit werkte ook prima. Alleen je kan dan niet de gehakt in de bladeren rollen. Ik had eerst op de bodem van de ovenschaal een laagje andijvie toen de rolletjes er op en dan de rest van de andijvie. En dan de saus en kaas.Dit werkte ook prima. En het is werkelijk om te smullen.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van chantalp


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van chantalp
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top