1. Home
  2. Recepten
  3. Bakken
  4. Taart
  5. Slagroomtaart
  6. Slagroomtaart

Slagroomtaart

  •  , Banket
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 04-03-2007

Ingrediënten


90 g bloem

30 g maizena

zout

6 eieren (op kamertemperatuur) (M)

150 g fijne suiker

1 zakje amandelschaafsel (45 g)

1 blik ananasschijven op sap (432 g)

750 ml slagroom

6 eetlepels poedersuiker

2 1/2 zakje slagroomversteviger

5 chocoladeblaadjes (zakje ` 60 g)

1/2 eetlepel boter of margarine om in te vetten

1/2 eetlepel bloem om te bestuiven



Zelfgemaakt het lekkerst

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Oven voorverwarmen op 175 °C of gasovenstand 3. Springvorm invetten en bestuiven met bloem. In kom bloem, maïzena en snufje zout mengen. Beslagkom met eieren en suiker in bak met lauwwarm water zetten en eieren met mixer (op middelste stand) in ca. 10 minuten dik en schuimig kloppen.Bloemmengsel in gedeelten boven eiermengsel zeven en voorzichtig erdoor spatelen. Beslag in springvorm scheppen. In midden van oven beslag in ca. 40 minuten goudbruin en gaar bakken. Oven uitschakelen en taart nog ca. 10 minuten in uitgeschakelde oven (met deur op kleine kier) laten staan. Taart uit oven nemen en op taartrooster laten afkoelen. Rand van springvorm verwijderen en taart verder laten afkoelen.

Bereidingswijze

In droge koekenpan met anti-aanbaklaag amandelschaafsel in ca. 3 minuten goudbruin roosteren. Ananas afgieten en sap opvangen. 1 Ananasschijf in 5 stukjes snijden, rest van schijven in kleinere stukjes snijden. In kom slagroom met poedersuiker en slagroomversteviger stijfkloppen. Taart met scherp mes horizontaal halveren en taarthelften op snijvlak besprenkelen met ananassap. Eén taarthelft bestrijken met 1/4 deel van slagroom. Kleine stukjes ananas over taarthelft met slagroom verdelen. Weer bestrijken met 1/4 deel van slagroom en andere taarthelft met snijvlak naar beneden erop leggen.Bovenzijde en zijkanten van taart bestrijken met slagroom. Rest van slagroom in spuitzak scheppen. Amandelen tegen zijkant van taart plakken. Met spuitzak rondom op taart 10 rozetten slagroom spuiten. Rozetten om en om garneren met ananas en chocoladeblaadjes.

Dit recept is te vinden in:

Bron

Ah



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van greetje5


Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van greetje5
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top