1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Cassoulet
  6. Snelle cassoulet

Snelle cassoulet

Door: menge161

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 04-03-2007

Ingrediënten 3 personen


1 potje witte bonen
1 ui
2 teentjes knoflook
1 kleine winterwortel
1 halve rode paprika
een handje sperziebonen
wat grote witte champignons
een kop diepvriesdoperwtjes
1 ons fricandeau
3 ons gehakt hoh
3 chipolataworstjes
een paar kippenlevertjes
klein stukje gerookt spek
lekker veel verse tijm
lekker veel verse peterselie
een kopje fijngehakte bieslook
2 tl tuinkruidenbouillon
een half pak gezeefde tomaten
versgemalen peper

geraspte kaas
olijfolie



Ik had wat groente en vlees over. Met een potje witte bonen deze snelle cassoulet gemaakt. Er is van gesmuld!

Ontdek meer:

Voorbereiding

Maak het gehakt aan met peper, zout, nootmuskaat, 2 el fijn gehakte peterselie, 1 ei en een kop paneermeel. Draai balletjes en zet ze even weg in de koelkast.

Bereidingswijze

Pel en snipper de ui en de knoflook. Was de groenten en snijd ze in stukjes. Veeg de champignons schoon en snijd ze in vieren. Snijd de worstjes in vieren en het vlees in stukjes.
Snijd het gerookt spek in kleine stukjes. Laat de witte bonen uitlekken.
Bak in wat olijfolie het spek krokant. Haal het uit de pan en bak in het achtergebleven bakvet het vlees bruin. Haal het vlees uit de pan en fruit de ui glazig. Voeg de knoflook toe en de overige groenten. Fruit dit een paar minuten op hoog vuur en voeg dan de tuinkruidenbouillon en de gezeefde tomaten toe. Voeg tijm en een el peterselie toe en laat op laag vuur 20 minuten stoven met deksel op de pan. Voeg 5 minuten voor het einde van de stooftijd de doperwtjes en de witte bonen toe. Maak op smaak met peper.

Serveertip

Schep de cassoulet in mooie diepe borden, strooi er royaal geraspte kaas overheen en garneer met peterselie en bieslook. Wij hebben er een fles mooie Cote du Rhône bij opengetrokken.



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van menge161
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top