12 bruine bolletjes

  • 0-10 min.
  • Geplaatst op 03-03-2007
  • 12 bruine bolletjes

    12 bruine bolletjes

    12 bruine bolletjes

Eigen foto. De lekkerste broodjes van de wereld! Schrik niet van de lange bereidingstijd, dit is vooral het rijzen. Zelf hoef je BIJNA NIETS te doen. De broodjes laten zich prima invriezen, ik leg ze dan weer even in een hete oven en ze zijn weer "als nieuw".

Deel dit recept

Ingrediënten
1/2 pak broodmix voor boerenbruin- of meergranenbrood (LIDL, 1 kg voor minder dan 1 euro) 1 eiwit, wat sesam- of maanzaad, zonnepitten, tarwevlokken, pompoenpitten of.. om te bestrooien. Wat meel om plakken tegen te gaan
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 1677,65 kcal
Koolhydraten 192,87 g
Eiwitten 81,62 g
Vetten 58,49 g
Benodigdheden
Broodbakmachine.

Voorbereiding

Volg de gebruiksaanwijzing op de meelverpakking: doe 350 ml water in de bak van de bbm en 500 g broodmix. Laat de machine het deegprogramma afwerken.

Bereidingswijze

Doe wat gewoon meel ( gebruik evt wat meer meel als het deeg nog teveel plakt) op een (tefal) bakblik en aan je handen en vorm van het deeg 12 bolletjes (ongeveer 70 g). Klop het eiwit flink los met 2 el water en wentel de bolletjes er een voor een door. Leg ze met zo groot mogelijke afstand op het bakblik , bestrooi ze evt. met zaden en schuif midden in de koude oven. OPEN DE OVEN NU NIET MEER VOODAT DE BROODJES KLAAR ZIJN. Zet de oven nu op 45°C, ZONDER hete lucht en laat de broodjes 35 min. rijzen. Stel nu in op 190°C MET hete lucht en laat de broodjes, vanaf het moment dat de oven op deze temperatuur is, 15 min. bakken

Serveertip

S-M-U-L-L-E-N
opm: kan vast ook wel zonder broodmachine (volg voor het deeg maken de aanwijzingen op de verpakking) en met een ander merk broodmix, maar dat heb ik niet geprobeerd.
opm: voor 1 euro heb je dus 24 overheerlijke broodjes!

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

smulviv avatar
smulviv 18-04-2007

Weet je zeker dat de hoeveelheden in het recept kloppen? Ik had een natte kleffe massa deeg waar niets mee te beginnen viel. 350 ml water en 500 g broodmix van Lidl (Landgut bread baking mix), hoewel dezelfde hoeveelheid ook op de verpakking staat. Misschien heb ik het zelf wel verkeerd gedaan.

luiekookster avatar
luiekookster 05-03-2007

hai N. heb het uitgeprobeerd; prima bevallen. De dag daarna had ik er nog een over, heb die 2 min.in hete oven gelegd, en hij kwam er weer net zo knappend uit!

annemarie49a avatar
annemarie49a 04-03-2007

Bedankt, neem hem mee gr annemarie

Christa_Beldman avatar
Christa_Beldman 04-03-2007

Nemen we mee, ik heb wel geen broodbakmachine maar ik probeer het wel een keer zonder....dank je.... groetjes Christa

bezemsteeltje avatar
bezemsteeltje 03-03-2007

Hoi! Wil ik morgen wel eens proberen voor mijn zonen hier... Groetjes,Lut.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten