Cake met bitterkoekjes en rum

  • Nederlands, Banket
  • 10-20 min.

Deze cake bak ik regelmatig en valt altijd bij iedereen in de smaak. Lekker sappig en kan als je mijn recept volgt echt niet mislukken.

Deel dit recept

Ingrediënten 12 personen
200 gram zachte boter + wat boter om in te vetten -
200 gram suiker -
4 eieren -
1 zakjes vanillesuiker -
220 gram bloem -
200 gram bitterkoekjes -
borrelglaasje rum of amaretto (mag ook een minder sterke drank zijn) -
wat paneermeel voor de vorm
mespunt zout
paneermeel
cakevom van plm. 30 cm.
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 357,63 kcal
Koolhydraten 43,34 g
Eiwitten 5,75 g
Vetten 17,18 g
Benodigdheden
Cakevorm 25 cm

Bereidingswijze

Bitterkoekjes in stukken breken en overgieten met de rum. Goed doorroeren en plm. 15 minuten laten weken. Voor het deeg de boter, suiker en vanillesuiker kloppen tot lichtgele massa. Een voor een de eieren erdoor kloppen. Bloem en zout zeven. Cakevorm van plm. 24 cm. invetten en bestrooien met paneermeel.Eerst laagje deeg in de vorm. Dan laagje bitterkoekjes, dan weer laagje deeg en dan weer laagje bitterkoekjes. Afsluiten met rest deeg. In het midden van de nog koude oven zetten. Oven aanzetten op 170 gr. In het midden van de oven plm. 1 uur en 15 minuten bakken. Deeg uit de oven nemen. 5 minuten laten staan. Vorm schudden en cake op rooster laten afkoelen.

Bron

Eigen recept

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

pwiggers avatar
pwiggers

Doorsturen

Home Recepten