Broodpudding op grootmoeders wijze
- Nederlands, Nagerecht
- 30-60 min.
Makkelijk en lekker
Ingrediënten 5 personen
-1 liter halfvolle melk-150 g suiker
-2 zakjes vanillesuiker
-10 eetlepels Becel Bakken & Braden Vloeibaar + 1 eetlepel voor invetten van de bakvorm
-6 sneetjes oud brood zonder korst
-rozijnen
-1 jonagoldappel
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 481,62 kcal |
Koolhydraten | 63,67 g |
Eiwitten | 10,32 g |
Vetten | 20,25 g |
Benodigdheden
Bakvorm (springvorm)Voorbereiding
-Breng de melk, suiker, vanillesuiker en Becel aan de kook en neem van het vuur.
-Het oude versneden brood zonder korst bij de melk voegen en goed mengen.
-De rozijnen en de appel in schijfjes toevoegen.
Bereidingswijze
-de bakvorm invetten met Becel en het deeg erin gieten, lichtjes overgieten met Becel en gedurende ca. 50 minuten in de oven bakken op 175°C.