Witlofsoep met gerookte eendenborst

  • Internationaal, Soep
  • 20-30 min.

Het ietwat bittere van de witlof combineert heel goed met de gerookte eendenborst. Echt een soepje als voorafje bij een diner.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
750 gram witlof (in ringen) -
1 kleine ui -
2 eetlepels boter -
1 eetlepel citroensap -
kippenbouillon ( eventueel van tablet -
1 dl slagroom -
1 theelepel honing of suiker -
100 gram plakjes gerookte eendenborst
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Staafmixer

Bereidingswijze

Pel en snipper de ui.
Snij de witlof in grove stukken.
Snij een deel van de witlof in hele fijne reepjes en hou dit achter om te garneren.
Hou 4 plakjes eendenborst apart en snij de rest van de eendenborst in reepjes.
Smelt de boter in een pan.
Bak de uisnippers hierin glazig.
Voeg de witlof toe en bak heel even mee.
Voeg zoveel bouillon toe dat de witlof voor 3/4 onder staat.
Giet het citroensap en de suiker. Breng aan de kook. Laat plm. 10 minuten koken.
Pureer alles met de staafmixer.
Voeg de room erbij en de reepjes eendenborst.
Bak de plakjes eendenborst heel even in een droge koekenpan.
Doe de soep in kommetjes.
Garneer met plakje eendenborst en fijngesneden witlof.

Serveertip

Lekker bij een feestelijk diner.

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

pwiggers avatar
pwiggers

Doorsturen

Home Recepten