Huzarensalade van mijn moeder

  • Duits, Salade
  • 30-60 min.

Deze salade maakte mijn moeder vroeger altijd voor Oudejaarsavond. Mijn broer vroeg mij afgelopen jaar naar het recept. Ik wist het gelukkig nog uit mijn hoofd en heb het direct opgeschreven. Deze salade eten we in onze familie tradiegetrouw alleen op Oudjaarsavond. We zijn er allemaal dol op. Inmiddels maak ik de salade nu ook weer elk jaar.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
4 vastkokende aardappelen -
1 ui -
2 zachtzure appels (bijv. Elstar) -
dikke plak boterhamworst (plm. 150 gram) -
dikke plak cervelaatworst (plm. 150 gram) -
2 eieren -
2 zoute haringen -
plm. 5 augurkjes of meer afhankelijk van de grootte -
½ dl witte azijn -
1 eetlepel suiker -
mayonaise of yogonaise =
peper -
zout -
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Ui pellen en snipperen.
Azijn (aangevuld met water tot 1 dl) met suiker en uisnippers aan de kook brengen en inkoken tot er nog weinig vocht over is.
Aardappels in de schil gaar koken. Nog warm pellen en in kleine blokjes snijden.
Azijn/suikervocht nog warm over de aardappels gieten.
Appels schillen, klokhuis verwijderen en in kleine blokjes snijden
Boterhamworst en cervelaatworst in kleine blokjes snijden.
Eieren hard koken en in blokjes snijden.
Haringen schoonmaken en in blokjes snijden
Augurken klein snijden.

Bereidingswijze

Alle ingrediënten voorzichtig door elkaar scheppen.
Smeuïg maken met wat mayonaise. Dan proeven.
Op smaak brengen met wat peper en zout.

Serveertip

Ook heel lekker bij de lunch.

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

pwiggers avatar
pwiggers

Doorsturen

Home Recepten