1. Home
  2. Recepten
  3. Duitse keuken
  4. JAMKOEKJES ( kerstkoekjes )

JAMKOEKJES ( kerstkoekjes )

Door: pwiggers

  • Duits, Banket
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 01-03-2007

Ingrediënten


140 gram zachte boter - 140 gram suiker - 2 eidooiers - 200 gram gemalen amandelen -
100 gram bloem - 3 theelepels kaneel - 100 gram aardbeienjam of frambozenjam


Verder heb je nodig


Een keukenmachine is gemakkelijk - bakpapier

JAMKOEKJES ( kerstkoekjes )
JAMKOEKJES ( kerstkoekjes )
JAMKOEKJES ( kerstkoekjes )
JAMKOEKJES ( kerstkoekjes )

Ook deze lekkere koekjes heb ik met Kerstmis gebakken. Een gemakkelijk recept, dus ik zou zeggen: BAKKEN! Het is zo leuk en heel veel lekkerder! De hoeveelheid is genoeg voor 50 koekjes.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Boter schuimig roeren. Suiker en eidooiers toevoegen en dan beetje voor beetje de amandelen, het gezeefde bloem en kaneel. Deeg in plasticfolie wikkelen en een half uur in de koelkast laten rusten.

Bereidingswijze

Oven voorverwarmen op 170 graden. Uit het deeg plm. 50 balletjes vormen en op een met bakpapier beklede bakplaat leggen.
Met je wijsvinger een klein kuiltje maken in het midden van het koekje. Jam in het kuiltje doen. In het midden van de oven plm. 20 minuten bakken.

Bron

Duits blad Essen und Trinken



Reacties (6)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top