Vis tikka
- Afrikaans,
- 30-60 min.
- Geplaatst op 01-03-2007
Een echt heerlijk Indiase visgerecht.
Kan ook op BBQ
Ingrediënten 4 personen
MARINADE:250 ml yoghurt
halve ui, fijn
2 cm geraspt gemberwortel
4 teentjes knoflook, fijn
1 t korianderpoeder
2 e citroensap
1+1/2 e marsala(of kerriepoeder)
1 t chilipoeder
2 e tomatenpuree
1 t zout
VOOR SATÉ:
500 g kabeljauw uit diepvries, ontdooid en in 3 cm blokjes gesneden
2 uien, in 3x3 cm stukken gesneden
1 groene paprika in blokjes van 3x3 cm gesneden(of groen, geel en rode paprika gemengd)
satéstokjes
Voorbereiding
1. Meng yoghurt met ui, gemberwortel, knoflook, koriander, citroensap, masala, chilipoeder, tomatenpuree en zout.
2. Doen om en om vis, ui en paprika aan satéstokjes en marineer visstokjes in marinade voor een uur.
Bereidingswijze
3. Grilleer vissaté voor vijf tot zes minuten of tot gaar en vis en groenten iets bruin gekleurd zijn. Terwijl je het een maal moeten keren.
Bron
Kerrie uit een multiculturele keuken
Serveertip
Lekker met rijst en/of een kerrie linzen bijgerecht. Ook lekker om zo uit schoot te eten terwijl je TV kijken hi hi hi!
Laatste reacties
Neem ik mee, lijkt me lekker
Makkelijk te maken en erg lekker. Bedankt!
Vanmiddag het-seizoen barbecue hiermee ingeluid. Met gemengde vis, waaronder zalm: heerlijk, mag blijven! Vet wel goed het rooster in met olie, anders heb je plakproblemen. (Zoals gewoonlijk heb ik de knoflookdosis wel flink verlaagd en de chili weggelaten, het was pittig genoeg zo).Paprika had ik niet, doen we de volgende keer. Nelly
Ga ik proberen. Merci! Nelly