Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Afrikaanse keuken
  4. Vis tikka

Vis tikka

Door: deonart

  • Afrikaans
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 01-03-2007

Ingrediënten 4 personen


MARINADE:
250 ml yoghurt
halve ui, fijn
2 cm geraspt gemberwortel
4 teentjes knoflook, fijn
1 t korianderpoeder
2 e citroensap
1+1/2 e marsala(of kerriepoeder)
1 t chilipoeder
2 e tomatenpuree
1 t zout

VOOR SATÉ:
500 g kabeljauw uit diepvries, ontdooid en in 3 cm blokjes gesneden
2 uien, in 3x3 cm stukken gesneden
1 groene paprika in blokjes van 3x3 cm gesneden(of groen, geel en rode paprika gemengd)
satéstokjes


VISTIKKA

Een echt heerlijk Indiase visgerecht.
Kan ook op BBQ

Ontdek meer:

Voorbereiding

1. Meng yoghurt met ui, gemberwortel, knoflook, koriander, citroensap, masala, chilipoeder, tomatenpuree en zout.
2. Doen om en om vis, ui en paprika aan satéstokjes en marineer visstokjes in marinade voor een uur.

Bereidingswijze

3. Grilleer vissaté voor vijf tot zes minuten of tot gaar en vis en groenten iets bruin gekleurd zijn. Terwijl je het een maal moeten keren.

Serveertip

Lekker met rijst en/of een kerrie linzen bijgerecht. Ook lekker om zo uit schoot te eten terwijl je TV kijken hi hi hi!

Bron

Kerrie uit een multiculturele keuken



Deel dit recept

Reacties (4)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van deonart
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top