Kippenbouten voor op bbq

  • Multi-cultureel,
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 01-03-2007
  • Kippenbouten voor op bbq

    Kippenbouten voor op bbq

    Kippenbouten voor op bbq

  • Kippenbouten voor op bbq

    Kippenbouten voor op bbq

    Kippenbouten voor op bbq

lekker bij een zuid-afrikaanse braai...

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
4 kippenbouten
3 e olijfolie
150 ml witte wijn
1 t pittige paprikapoeder
1 t gemalen komijn
1/2 t zwarte peper
1 t zout
125 ml chutney of sinaasappel marmelade of ananas jam
3 e balsamicoazijn
2 t mosterd
3 e tomaten ketchup
3 e sojasaus
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 759,69 kcal
Koolhydraten 23,89 g
Eiwitten 87,15 g
Vetten 31,57 g
Benodigdheden
BBQ

Voorbereiding

1. Kook kippenbouten zachtjes voor vijftien minuten en laat afkoelen en leg bouten naast elkaar in schaal.
2. Meng de olie, wijn, chilipoeder of paprika, komijn, peper, zout, chutney, azijn, mosterd, ketchup en sojasaus tot een marinade.
3. Schenk marinade over kip en marineer afgedekt in koelkast voor twee uur of langer. (waarbij jij het af en toe keren)

Bereidingswijze

4. Braad kip op matig vuur op BBQ tot gaar en mooi goudbruin van kleur terwijl je het met marinade bestrijkt en af en toe keren.

Serveertip

Lekker met maïsbrood of zelf gebakte witte brood met abrikozenjam en een frisse salade.

Laatste reacties

bezemsteeltje avatar
bezemsteeltje 27-04-2011

Hoi!Nam dit recept van je mee. Bedankt,Lut.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten