Spaanse gehaktballen

  • Spaans, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 28-02-2007


Als je kleintjes maakt, zijn het smakelijke borrelhapjes.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
100 gr. Hollandse Gruyère
  • 1 groene of rode paprika
  • 10 olijven
  • 400 gr. rundergehakt
  • 1 ei
  • 1/4 kop melk
  • 2 eetl. citroensap
  • 4 plakjes ontbijtspek
  • 1 eetlepelboter
  • 1 kop gedroogd broodkruim
  • Boodschappen bestellen

    Bereidingswijze

    Hak de kaas in kleine snippers, snijd het kapje van de paprika, verwijder pitjes en zaadlijsten en hak het vruchtvlees eveneens in snippers. Hak ook de ontpitte olijven fijn. Meng kaas, paprika, olijven, gehakt, broodkruim, ei, melk en citroensap grondig door elkaar en verdeel de massa in vieren. Geef de portie een croquetvorm en wikkel om elk een plakje ontbijtspek. Steek het spek vast met een cocktailprikker. Zout zal in dit gehakt niet nodig zijn, aangezien de olijven en het spek vrij hartig zijn. Peper kan altijd. Bak het gehakt in de boter goudbruin, dek de pan af en laat nog 10 minuten door sudderen.

    Serveertip

    Stokbrood , salade en een fles Rioja

    Laatste reacties

    orphan avatar
    orphan 07-12-2008

    Laat ik nu ook eens een receptvan jou gaan uitproberen. Ik probeer wat meer tijd in het koken te gaan steken en alles wat Spaans is trekt me sowieso aan, bedankt! Groetjes Inge.

    orphan avatar
    orphan 03-03-2007

    Hallo, Ik heb dit leuke recept favoriet gezet,groetjes van Karin

    Bewaren in kookboek

    Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

    Over de plaatser

    Doorsturen

    Home Recepten