1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. *HETE BLIKSEM*

*HETE BLIKSEM*

Door: harry_bijl

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 27-02-2007

Ingrediënten 4 personen


1,5 kg.kruimige aardappelen.
zout, 500gr.zure appels(Goudrenet)
400 gr.zoete appels(Dijkmans zoet)
azijn, 4 speklapjes, 1 ui,2 eetlepels honing.


Verder heb je nodig


Kookpan.
Braadpan.


Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1- Schil de aardappels en de appel.Was en
snijd de aardappels in stukken. Kook de
aardappels met wat zout in ca 10 min.gaar.
Snijd de appels in vieren en verwijder
de klokhuizen.Snijd 1/3 deel van de appels
in kleine blokjes en snijd de rest in
grove stukken.
2.Voeg als de aardappels 10 minuten koken
de grove stukken appels toe. Laat dit
samen nog ca.10 minuten koken. Giet het
vocht af. Breng het appelmengsel op smaak
met azijn,zout en peper.
3.Bak de speklapjes uit en haal ze uit de
pan.Pel de ui, en snijd deze in ringen en
bak de ui in het spelvet ca. 3 minuten.
4.Haal de ui uit de pan en bak de appel-
blokjes met de honing in het achtergebleven spekvet. Verdeel de hete bliksem over de
4 borden en leg de speklapjes met de ui
en de appelblokjes erop

Serveertip

©

Bron

Super de Boer



Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van harry_bijl
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top