1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Multi-culturele keuken
  5. MILANESE MINESTRONE

MILANESE MINESTRONE

  • Multi-cultureel, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 27-02-2007

Ingrediënten 4 personen


75 g in dobbelsteentjes gesneden vet rookspek - 2 grofgesneden uien - 1 t gedroogde salieblaadjes - 1 t gedroogde marjolein - 75 g boter of olie - 300 g in plakjes gesneden aardappelen - 3+1/2 liter schenkelbouilon of van runderbouillonblokjes - 300 g gepelde kleine uitjes - 100 g zachtkokend rijst - 250 g bruine bonen uit blik - 3 tomaten uit blik, in stukjes - 2 in dunne plakjes gesneden niet te grote wortelen - 1 in dunne halve plakken gesneden courgette - 1 teentje knoflook, fijn - 2 e pikante tomatenketchup - 200 g dun geschaafde savooiekool of chinese kool - 150 g in blokjes gesneden ham - aromat - peper - zout - 1 vol e peterselie, fijn - 100 g parmezaanse kaas



Een Italiaanse groenten maaltijdsoep

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Maak het spek met ui, salie en marjolein met een mixer zeer fijn. 2. Verhit olie of boter en bak daarin deze fijngehakte mengsel langsaam uit. 3. Voeg aardappelen en bouillon toe en roer, als de bouillon kook de uitjes met rijst en bruine bonen erdoor. 4. Kook rustig voor vijftien minuten en voeg dan tomaten, worteltjes, courgette, ketchup, knoflook en kool erbij en laat rustig verder met deksel op de pan koken of tot kool beetgaar is. (dan is de kool namelijk beter verteerbaar dan wanneer dit door en door gaar is). 5. Voeg dan de ham, peterselie, aromat, peper en zout naarsmaak toe en laat goed warm worden.

Serveertip



Serveer de soep warm, garneer met kaas of geeft de kaas er apart bij. Lekker met bruin of stokbrood.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van deonart


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van deonart
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top