1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Belgische keuken
  5. Terrine van Brusselse kaas met peperkoek en kriek - lambiek

Terrine van Brusselse kaas met peperkoek en kriek - lambiek

  • Belgisch, Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 27-02-2007

Ingrediënten 4 personen


-500 gr Brusselse kaas,
-200 gr roomboter,
-1 stuk peperkoek in repen,
-1 tomaat,
-gemengde sla,
-geroosterde pijnappelpitten,
-1 scheut Kriek -Lambiek -
-azijn,
-olie,
-peper en zout,
-versgehakte peterselie
- bieslook



Een super lekker Brussels (koud) voorgerecht

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

- Pureer in de keukenrobot de Brusselse kaas met de mals geroerde boter.
-Bekleed een langwerpige terrine met plastic - folie en bedek de bodem met dunne plakjes peperkoek, schep daarop de kaasvulling en bedek met peperkoek.
-Ga zo voort tot aan de rand van de terrine en dek af met peperkoek.
-Vouw er plastic - folie over en druk goed aan.
*Laat 3 uur opstijven in de koelkast.

Bereidingswijze

-Bereid een vinaigrette met 2/3 olie en 1/3 lambiek bier, azijn, peper, zout en fijngehakte peterselie.
-Snijd de kaasterrine in plakken van 1 cm dikte en schik ze midden op een bord.

Serveertip

Werk af met een beetje sla, wat bieslook, vinaigrette, dobbelsteentjes gepelde en ontpitte tomaat en pijnappelpitten.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top