1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Marokkaanse keuken
  5. Marokkaanse balletjes in tomatensaus

Marokkaanse balletjes in tomatensaus

Door: erwin-ehv

  • Marokkaans, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 26-02-2007

Ingrediënten 6 personen


Voor de TOMATENSAUS: 3 el olijfolie; 3 teentjes knoflook (geperst); 2 rode uien (gesnipperd); 2 blikken tomatenblokjes op sap; 1 el chilipoeder; 2 el grofgehakte peterselie en 2 el fijngehakte koriander.
Voor de GEHAKTBALLETJES: 750 gr lams- of rundergehakt; 1 el chilipoeder; 1 tl kaneel; 1 tl gemberpoeder; 1 tl gemalen komijn (djintan); zout; 1 ui (heel fijn gehakt); 2 el fijngehakte peterselie.


Verder heb je nodig


Kleine soeppan; koekenpan.


Superlekker gehaktrecept, meer dan het proberen waard!!!

Ontdek meer:

Voorbereiding

Zie ingr. lijst

Bereidingswijze

Maak eerst de TOMATENSAUS. Fruit de ui en knoflook aan in de olie en voeg de inhoud van de blikken toe en laat 20 minuutjes zachtjes pruttelen zonder deksel op de pan. Breng op smaak met chilipoeder en zout.
Maak ondertussen de GEHAKTBALLETJES door het gehakt aan te maken met de chilipoeder, kaneel, gember, komijn en zout. Meng er de ui en peterselie door en vorm hiervan kleine balletjes. Bak deze in een el olie rondom bruin en bijna gaar. Doe ze dan bij de tomatensaus, doe de peterselie en koriander erbij en laat nog een minuutje of 5 doorpruttelen.

Serveertip

Een turks brood is hier lekker bij, maar ook couscous is een goede combinatie hiermee!

Bron

Janny van der Heijden / Eindhovens Dagblad



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van erwin-ehv
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top