1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Internationale keuken
  5. Sinaasappelpeerchutney

Sinaasappelpeerchutney

Door: fitandfood

  • Internationaal, Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 25-02-2007

Ingrediënten 8 personen


1 sinaasappel in partjes, zonder vliesjes en pitjes, in stukjes 2 peren, in blokjes en in citroenwater gezet 2 tl ghee of olijfolie 2 tl mosterzaad mespunt chilipoeder 75 gram prei of ui, kleingesneden stukje verse gember van 2,5 cm, kleingesneden 2 tl tamari sojasaus 2 tl gemalen koriander 2 tl kaneel 4 kruidnagels 4 el rozijnen 4 el appelciderazijn 375 ml diepvries-appelsapconcentraat 4 el ahornsiroop



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Bereid de sinaasappel en peer en zet ze terzijde. Verhit de ghee in een braadpan op middelhoog vuur en bak het mosterdzaad tot het springt. Roer het chilipoeder erdoor met de prei, gember en tamari en bak alles 1-2 minuten. Laat de blokjes peer uitlekken, doe ze in de pan en bak ze 2-3 minuten. Voeg al roerend eerst de koriander, kaneel en kruidnagel toe en vervolgens de rozijnen, de appelciderazijn en het appelsapconcentraat. Laat alles op laag vuur 1 uur zachtjes doorkoken. Voeg de ahornsiroop na een half uur toe.

Serveertip

Serveer bij gekruide groentegerechten, Aziatische gerechten en als vulling voor flensjes.

Bron

Het Chopra Kookboek



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van fitandfood
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top