1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Gevulde komkommer

Gevulde komkommer

Door: duiveltjealex

  • Nederlands, Buffet
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 24-02-2007

Ingrediënten 4 personen


4 middelgrote komkommers, 1 oud broodje, 2-3 aardappelen, 2 uien, 100 gr. varkens,- of kalfsgehakt, 1 ei, 1 tl mosterd, zout/peper, 1/2 l bouillon, 30 gr boter, 30 gr bloem, 50 ml witte wijn, 2 el zure room


Verder heb je nodig


Keukengaren


Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

1. Snijd de uiteinden van de komkommers. Schil ze en halveer ze in de lengte. Verwijder met een lepeltje grondig de pitjes
2. Week voor de vulling het broodje in wat water. Schil de aardappels en rasp ze fijn. Pel en snipper 1 ui. Vermeng in een kom het gehakt met de uisnippers en de aardappelrasp
3. Druk het geweekte broodje uit, maak het klein en voeg het met ei, mosterd, zout/peper toe aan de kom. Kneed het mengsel met vochtige handen tot een glad geheel.
4. Vul steeds een helft van een komkommer met het mengsel. Zet de andere helft op de gevulde helft en bind de stukken vast met keukengaren. Breng in een ruime pan de bouillon aan de kook en smoor daarin de stukken komkommer ca. 25 min.
5. Pel voor de saus de 2e ui en snijd in kleine blokjes. Verwarm de boter en bak daarin de uienblokjes. Strooi de bloem erover en bak deze kort mee tot hij bruin is.
6. Giet er onder voortdurend roeren 350 ml bouillon bij om een mooie saus te krijgen. Breng de saus op smaak met wijn, zout, peper, en roer er tot slaot de zure room door. Snijd de komkommers schuin in grote stukken en serveer ze met de saus en gekookte aardappels

Bereidingswijze

Zie voorbereiding. Is een FOUTJE

Bron

Grootmoeders Keuken



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van duiveltjealex
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top